Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg

Overenskomst 2018Udskriv

Radiograferne siger JA til ny overenskomst

Urafstemningen er afsluttet og Radiograf Rådets medlemmer har godkendt resultatet med 94,2 % af stemmerne. Resultatet er også godkendt i hele Sundhedskartellet.

I nat lukkede Radiograf Rådets urafstemning og i dag er stemmerne talt op. De viser en klar opbakning til overenskomstresultatet, der er stemt hjem med 94,2 % af stemmerne.  

Den samlede stemmeprocent endte på 68,8 %, fordelt på

  • Ja med 94,18%
  • Nej med 3,64 %
  • Blank på 2,18%.  

”Sidste kapitel i overenskomstforhandlingerne 2018 er overstået og det har, på alle måder, været et anderledes og uforglemmeligt forløb. Men vi har stået sammen hele vejen. Faggrupper og folk imellem. Og jeg er overbevist om, at det er årsagen til, at vi har opnået det resultat, som I nu har stemt om”, siger Charlotte Graungaard Falkvard,

 

 

Stort ja til OK18 fra Sundhedskartellet

Et stort flertal af medlemmerne i Sundhedskartellets organisationer har stemt klart ja til det forlig, der blev indgået ved OK18. Dermed træder overenskomsten i kraft med virkning fra 1. april.

Et stort flertal af Sundhedskartellets medlemmer har valgt at sige ja til OK18-forliget. 93,1 procent af Sundhedskartellets medlemmer stemte ja, og dermed bliver lønstigningerne og de andre forbedringer fra aftalen en realitet. 

"Jeg er glad for, at medlemmerne har sagt ja til det forlig, vi fik forhandlet os frem til. Som bekendt var forhandlingerne denne gang historisk langtrukne og dramatiske. Men vi stod fast og fik forhandlet en aftale, der er ganske god for Sundhedskartellets medlemsgrupper. Det har medlemmerne i de enkelte organisationer nu anerkendt med et overvældende stort flertal, der stemmer ja", siger Grete Christensen, formand for Sundhedskartellet.

56,5 procent af de stemmeberettigede deltaget i afstemningen, der dermed har den højeste stemmedeltagelse siden 2008.

Sundhedskartellets afstemningsresultat indgår i den fælles afstemning for Forhandlingsfælleskabet, her vil der blive taget officielt stilling til resultatet på onsdag den 6. juni.

"Vi har haft en flot stemmedeltagelse og man har virkelig kunne mærke opbakningen hele vejen i gennem. Jeg mener, at Sundhedskartellets grupper kan være tilfreds med resultatet af forhandlingerne, og det er jeg glad for at et meget stort flertal af medlemmerne også mener," siger Grete Christensen.

Nu venter et stort arbejde med at få aftalerne ført ud i livet på arbejdspladserne. Dette arbejde tager organisationerne i fællesskab med de tillidsvalgte og arbejdsgiverne nu hul på.

 

 

Vil du vide mere om urafstemningen?

Så kan du læse mere om afstemningsprocessen og hvem der kan stemme her.

 

 

Vil du vide mere om forliget?

Så kan du læse hele forliget, eller nøjes med en opsummering, under fanabladet forlig.

 

 

 

Hvis du har spørgsmål...

Så læs mere her

 

 

Sidst opdateret d.  4.06.18

Til top

Navigation

Krav om login

I tråd med hovedbestyrelsens beslutning omkring anvendelsen af login vil dele af OK18 materialet være gemt bag et login.

Det kan du læse mere om her.

Forlig

Der er nu indgået forlig på det regionale område. 

Læs mere her

Urafstemningen

Du kan læse mere om anbefalinger, afstemningsprocessen og hvem der kan stemme her.

 

 

Formandsvideoer

Du kan finde formandens videoer på Radiograf Rådets facebookside. Følg os der for at at bliv notificeret så snart en video er lagt op.

Hvis du har spørgsmål...

Så læs mere her

 

 

Du kan læse mere om den gældende overenskomst her.