Aktuelt

I Radiograf Rådet arbejder vi både med velkendte og nye fokusområder.

Her kan du få et overblik over de politiske og faglige fokusområder,der er der er vigtige, aktuelt og i vores fokus netop nu.

Teknologimediering2019FagligtCTHumanisme og undervisning

Mellem mennesket og teknologi

At se ind i en menneskekrop er ikke blot en teknisk indsigt, for nogle mennesker er det også et eksistentielt spørgsmål. Anna Bertha Ludwig, Wilhelm Röntgens kone, gav udtryk for denne…
Læs mere
21. november 2019

Lad os være en del af løsningen på…

Der findes flere løsninger på sundhedsvæsenets problemer med kvalificeret arbejdskraft end 1.000 ekstra sygeplejersker. Radiografer uddannes med speciale i stråleterapi til at løse opgaver på de…
Læs mere
23. oktober 2019
Politik

Unge radiografer uddannes ind i blindgyde

I en kronik i Århus Stiftstidende skriver Formand for Radiograf Rådet, Charlotte Graungaard Falkvard om de mindre fagligheders udfordringer ved møde med fagdiskrimination i dansk politik.
Læs mere
22. oktober 2019
FagligtCTUndersøgelser og metoder

CT-scanning afslører mumie med ondt i ryggen

CT-undersøgelser af en mongolsk mumie, som har kunnet ses i særudstillingen på Moesgaard Museum På Djengis Khans stepper.
Læs mere
24. september 2019
FagligtMRForskning og udvikling

MR-skanning av pasienter med pacemakere eller…

Vi er del av en tverrfaglig gruppe som har utviklet og vedlikeholder prosedyrer på Oslo universitetssykehus (OUS) for MR-undersøkelser av pasienter med PM/ ICD. Prosedyrene er laget for utstyr som…
Læs mere
24. august 2019
FagligtKonventionel røntgenCTForskning og udvikling

Kunstig intelligens

Status fra ECR 2019: Kunstig intelligens i et stort perspektiv
Læs mere
24. august 2019
2019Konventionel røntgenCTUndersøgelser og metoder

Billeddiagnostik i stor skala

En af landets største og mest avancerede modaliteter til konventionel røntgen står i landsbyen Morud på Fyn, nærmere betegnet på Højgård Hestehospital.
Læs mere
24. maj 2019

Massefyring på Aarhus Universitetshospital

Århus Universitetshospital står over for massive besparelser. Radiograf Rådet er blevet kontaktet og inddraget i sagen. Alle regler er fulgt.
Læs mere
11. maj 2019
2019FagligtKonventionel røntgenUndersøgelser og metoder

Kugleteori til laterale albue optagelser

En kvalitetsaudit af laterale albueoptagelser har ført til udvikling af kugleteori, som gør det nemmere for den enkelte radiograf at tage lateraloptagelser af albue.
Læs mere
21. april 2019
Job & Løn

Den nye ferielov - hvad er op og ned

Jeg havde aldrig troet at den danske lov om forskudt ferie (som ifølge myten var lavet sådan, for at forsørgeren i 20’erne ikke skulle drikke familiens ferie op), skulle blive ændret, da det ville…
Læs mere
20. marts 2019