Ortopædisk radiografi af det perifere skelet - november 2.-3. 2022

Kurset giver radiografen mulighed for at vurdere egne optagelser i forhold til klinikerens behov og patologi og udvikle sin personlige viden og kompetence i optageteknik.

HVOR
RIS/PACS lokalet, Radiografuddannelsen, University College Lillebælt
Dato
2. november 2022 - 3. november 2022
Medlems pris
3895 DKK
Pris ikke medlem
5843 DKK
Adresse
Niels Bohrs Alle 1, 5230 Odense M
Arrangør
Radiograf Kurser i samarbejde med UCL
Frist for tilmelding
1 oktober 2022
Frist for afmelding
1 oktober 2022
Kontakt person
Claus Brix, claus@radiograf.dk 53373806

Tilmelding: Online tilmelding her.

 

Pris: kr. 3895,- (medlemmer) kr. 5843,- (ikke medlemmer)

 

Kurset sætter fokus på radiografiens/ -logiens ortopædiske speciale, hvor patologiske fund eller udelukkelse heraf er afhængige af et dybdegående kendskab til bevægeapparatets anatomi – røntgenstrålingens udbredelse samt udfordringen i den digitale billeddannelse – kort sagt radiografiens kunst som mange radiografer udfører i dagligdagen, men ofte i konkurrence med en stigende patient flow og andre modaliteter.

 

Kurset vil tage udgangspunkt i optagelser fra hospitaler, hvorefter der arbejdes intensivt i grupper, hvor deltageren er aktiv i vurdering af undersøgelser i forhold til anamnese og forventede fund. Deltageren skal diskutere og forelå optimeringer til optagelserne relateret til positionering og røntgenteknik. Målet er, at radiografen kan vurdere egne optagelser i forhold til klinikerens behov og patologi og udvikle sin personlige viden og kompetence i optageteknik.

 

Undervisningen omkring ortopædisk radiografi varetages af radiolog og beskrivende- og forskningsradiograf fra Odense Universitetshospital på grundlag af udvikling/kvalitetssikring af den ortopædiske radiografi på Radiologisk afdeling, Odense Universitetshospital.

 

Kurset er rettet til radiografer og andre faggrupper, der arbejder med røntgenoptagelser af knogler og led og ønsker en optimering af billedkvaliteten i forhold til radiologerne og klinikernes behov set i lyset af diagnosticering. Det forventes, at deltageren har en interesse for området og deltager aktiv i undervisningen.

 

Kurset er med forplejning også middag om aftenen dag 1 (uden drikkevarer)

 

Program: Se programmet i PDF-format her.

Kursus
Fagligt
Konventionel røntgen
Undersøgelser og metoder