Mindsket indgivelse af radioaktivt sporstof giver støj i skanningsbilleder, men det kan fjernes ved hjælp af kunstig intelligens – og mindske strålebelastning.
Fremtiden er ankommet til hverdagen på en afdeling på Rigshospitalet, hvor machine learning og deep learning gavner patienter, letter radiografernes arbejde og mindsker stråling.
Af Niels Stoktoft Overgaard, Signe Fiig
CTMRUndersøgelser og metoderForskning og udvikling
Coronakrisen har ændret ferieplanerne for mange. Oveni står vi midt i overgangen mellem den gamle og den nye ferielov, som man også lige skal have styr på. Se her hvordan du sikrer dig, at du kan…
”Postponed” er ordet jeg er stødt på utallige gange når jeg ser min indbakke i mailen –
mulighederne for udvikling gennem kurser og kongresser har også været hårdt ramt under
Covid-19 og vil fortsat…
Radiograf Rådet er medlem af EFRS. Hvis du ikke allerede har hørt om organisationen, så er det måske tiden at kigge indenfor for at se, hvad de kan gøre for dig.
Vi kører op og ned ad bjerge. Omkring os ser vi huse med flade tage og med de hvide klassiske sten. Vi skal besøge nabobyen. Frem for os ser vi muren og dernæst tårner der sig vagtbygninger op.…
Vejen til min Ph.d. er en artikelserie, der handler om ”det at skrive en Ph.d.”. Den går derfor ikke i detaljer om enkelte Ph.d.-projekter, men beskriver nogle af de udfordringer, glæder og kampe, man…
Radiograf Rådet er med i NSR (Nordic Society of Radiographers) hvor vi arbejder tæt sammen med de øvrige nordiske landes fagforeninger om styrkelse af vores faglighed.