Fremtiden er ankommet til hverdagen på en afdeling på Rigshospitalet, hvor machine learning og deep learning gavner patienter, letter radiografernes arbejde og mindsker stråling.
Af Niels Stoktoft Overgaard, Signe Fiig
CTMRUndersøgelser og metoderForskning og udvikling
Vejen til min Ph.d. er en artikelserie, der handler om ”det at skrive en Ph.d.”. Den går derfor ikke i detaljer om enkelte Ph.d.-projekter, men beskriver nogle af de udfordringer, glæder og kampe, man…
I seneste nummer af Radiografen beskrev vi i artiklen ”Radiografstuderende styrker retsmedicineres og politiets opklaringsarbejde”, hvordan 3 bachelorstuderende havde bidraget direkte til…
Tre nyuddannede radiografer fra University College Lillebælt kan være med til at sætte nye standarder for de scanninger, som retsmedicinere i hele verden bruger til at scanne lig, når de skal finde en…
Er det muligt at reducere den direkte stråledosis til mammaevævet ved hjerte CT-scanninger, ved at bruge en simpel metode – deplacering med en velcro strop– når vi samtidig anvender en scanner med de…
Af Stella Lauenborg Hansen, Radiograf, Bachelor i radiografi (1.forfatter), Tine Vind, Radiograf, Bachelor i radiograf
At se ind i en menneskekrop er ikke blot en teknisk indsigt, for nogle mennesker er det også et eksistentielt spørgsmål. Anna Bertha Ludwig, Wilhelm Röntgens kone, gav udtryk for denne…
En af landets største og mest avancerede modaliteter til konventionel røntgen står i landsbyen Morud på Fyn, nærmere betegnet på Højgård Hestehospital.