27. august 2021

Radiografer som kandidater

Radiograf Rådet møder radiografstuderende på uddannelsesinstitutionerne og oplever at mere end halvdelen viser interesse for at tage en kandidatuddannelse efter bacheloren.
26. august 2021

Imponerende publikationsaktivitet blandt danske…

I samarbejde med Radiograf Rådet har vi opgjort sidste års videnskabelige artikler med foreningens medlemmer på forfatterlisten.
26. august 2021

Radiografisk forskning har foden på speederen

Hvis man ikke lige er involveret i forskning, kan det være vanskeligt at få overblik over, hvad der publiceres, og om artiklerne er relevante for egen praksis. Men Radiograf Rådet gør det let for dig!…
20. juni 2021

Radiograf Rådet igennem 50 år: Kassetten 6.…

Vi roder i arkiverne i tiden op til foreningens 50-års fødselsdag og bringe artikler fra de første år. Dengang vi hed FRD. Vi dykker vi denne gang ned i 6. årgang af ”Kassetten” (1977-78).
18. juni 2021

'Patientoplevelser på røntgenområdet' ala…

Røntgenafdelingerne var ikke med da LUP blev lanceret for 20 år siden. Nu arbejder 3 regioner på at udvikle LUP for området og håbet er at det bliver landsdækkende.
11. juni 2021

Dansk radiograf i spidsen for Internationalt…

Det internationale selskab SMRT (Society of Magnetic Resonance Radiographers and Technologists) har fået ny præsident.
28. maj 2021

Drømte om at gøre sundhed mere smart

Radiografien giver mange muligheder for efteruddannelse og specialisering. Men hvad gør man, hvis man gerne vil prøve noget helt nyt – et brancheskift. Hvordan kan uddannelsen som radiograf bruges…
26. maj 2021

Stolthed over radiografers COVID-indsats

Vaccinerne er her, og COVID-19 fylder forhåbentlig mindre og mindre, men vi må ikke glemme, hvad vi har lært.
25. maj 2021

Mammografi - Mere end bare bryster

Inden for radiograffaget er mammografien et speciale der fylder meget lidt på uddannelsen - og hvor der kan være en tendens til at der opstår fordomme omkring, hvad man som radiograf i mammografien…
23. marts 2021

Hvordan vælger man den rigtige vejledningsstrategi…

En kort guide til at forstå de forskellige vejledningsstrategier, og hvordan valget kan påvirke det fremadrettede samarbejdet.