Røntgenafdelingerne var ikke med da LUP blev lanceret for 20 år siden. Nu arbejder 3 regioner på at udvikle LUP for området og håbet er at det bliver landsdækkende.
Inden for radiograffaget er mammografien et speciale der fylder meget lidt på uddannelsen - og hvor der kan være en tendens til at der opstår fordomme omkring, hvad man som radiograf i mammografien…
Af Jane Fraenkel, Julie Rosa Winther Eilertsen, Cecilie Worre Sørensen
Ved behandling af artritter og osteitter bruges MR påvist knoglemarvsødem ofte som
effektmål. Måske kan diffusionsvægtet MR også bruges. Dette har været undersøgt i et
Ph.d. studium.
I Danmark forventes det at omkring 5% af den danske raske population har polypper i galdeblæren (1,2). En galdeblære polyp er en forandring som vokser ud fra galdeblærevæggen og ind i lumen. Polypper…
Af Malene Roland V. Pedersen, Peter Obel Otto, Søren R. Rafaelsen
Der er mere og mere fokus på radiografiens ortopædiske speciale, og på hvor vigtigt det er for den beskrivende radiograf/radiolog at optagelsen er af en høj kvalitet og visualiserer problematikken…
Fremtiden er ankommet til hverdagen på en afdeling på Rigshospitalet, hvor machine learning og deep learning gavner patienter, letter radiografernes arbejde og mindsker stråling.
Af Niels Stoktoft Overgaard, Signe Fiig
CTMRUndersøgelser og metoderForskning og udvikling
Der findes ingen forskning med radiografiske synspunkter, der belyser fænomenet forstyrrelser i stråleterapeutisk speciale, hvorfor der i dette studie netop fokuseres på dette.
Af Louise Møller, Anja Sigaard Mortensen, Karen Winther Christiansen
StråleterapiUndersøgelser og metoderKvalitet og sikkerhed
En af landets største og mest avancerede modaliteter til konventionel røntgen står i landsbyen Morud på Fyn, nærmere betegnet på Højgård Hestehospital.