COVID-19

På denne side kan du få et overblik over, hvor du kan opsøge relevante informationer i forhold til CORVID-19

Vi har samlet de mest relevante informationer  om corona i relation til dit arbejdsliv. Det er vigtigt at understrege, at du skal henvende dig til relevante myndigheder, hvis du har sundhedsmæssige spørgsmål. Derfor anbefaler vi, at du følger de indsatte links til de relevane informationshjemmesider.

 

 

Radiografer i særlig risikogruppe

På Sundhedsstyrelsen hjemmeside kan man læse, at personer i særlig risikogruppe for at blive alvorligt syg med COVID-19 er:

 

  • Ældre, særligt ældre over 80 år
  • Kronisk syge med moderat eller svær sygdom, fx kronisk lungesygdom, hjertekarsygdom, kræftsygdom og diabetes 1 og 2 samt nedsat immunforsvar (medfødt eller på grund af immunhæmmende medicin eller sygdom, som hæmmer immunsystemet, fx AIDS)
  • Gravide (ud fra et forsigtighedsprincip)
  • Børn, der lider af kronisk sygdom (ud fra et forsigtighedsprincip)
  • Er du i tvivl om, hvorvidt du er i særlig risiko i forhold til netop din sygdom, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du taler med den læge, som behandler dig

 

 

Hvad gør Radiograf Rådet

Radiograf Rådet følger Statsministerens anvisninger Derfor vil sekretariatets medarbejdere primært arbejde decentralt de næste 14. dage. 

Du kan stadig kontakte os: Telefonen vil fortsat være åben på 35374339, ligesom vi også kan kontaktes på kontakt@radiograf.dk eller direkte.

 

Læs mere om tiltagene her

 

Overblik over relevante informationshjemmesider

Det er en helt ekstraordinære situation vi står i lige nu og det er naturligt, at den rejser mange spørgsmål om hvad den betyder for hvem og hvordan.

Herunder kan du få et overblik over relevante informationshjemmeside fra myndigheder og samarbejdspartner.

Myndighedernes fælles Coronahjemmeside

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/covid-19 på denne side. Hvis du ikke finder svar her, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på 7020 0233.

 

Gå til hjemmeside www.coronasmitte.dk

Sundhedsstyrelsens side om Corona

På Sundhedsstyrelsen egen side kan du læse meget mere om Corona.

Informationerne er baseret på den nuværende viden. Da situationen omkring coronavirus/COVID-19 hele tiden udvikler sig, opdateres siden løbende.

 

Læs mere på SST's hjememside

DSR’s hjemmeside om Corona

DSR er i dette meget ligestillet os og har allerede arbejdet hurtigt på at give svar på nogle af alle de spørgsmål der kan presse sig på. De har også en hjemmeside med overblik og svar på oplagte spørgsmål.

 

Læs mere på DSR's hjemmeside

Fagbevægelsens Hovedorganisations vejledning om coronavirus

Fagbevægelsens Hovedorganisations er den overordnede interesseorganisation for Radiograf Rådet og Sundhedskatellet. På deres hjemmeside kan du finde en omfattende vejledning med svar på mange relevante spærgsmål i forhold til COVID-19.

Vejledningen er udformet som spørgsmål og svar og har til hensigt at svare på nogen af de oftest stillede spørgsmål. Det er et dynamisk dokument, som vil blive revideret og udvidet løbende.

 

Læs vejledningen fra Fagbevægelsens Hovedorganisations

 

Hvis du skal ud at rejse

Her kan du få et overblik over Udenrigsministeriets vejledning vedr. rejser til udlandet og til danskere bosat i udlandet om coronavirus/covid-19.

 

Gå til siden med overblik over vejledning

 

Rejsevejledninger

Står du og skal på en rejse til udlandet? Så kan du på Udenrigsministeriets hjemmeside abonnere rejsevejledninger for det land du skal rejse til.

 

Gå til side for at abonnér på en rejsevejledning
 

Er du forhindret i at rejse pga. Coronavirus?

På Bautas hjemmeside kan du læse mere om, hvordan du er stillet hvis din reje er, eller er i fare for at blive aflyst pga. Coronavirusset.

 

Læs mere på Bauta.dk