Dansk radiograf i spidsen for Internationalt MR-selskab

Det internationale selskab SMRT (Society of Magnetic Resonance Radiographers and Technologists) har fået ny præsident.

Af Claus Brix, fagchef

Selvom europæiske radiografer ikke fylder meget i SMRT (6%), så blev Anne Dorte Blankholm, ph.d. fra AUH valgt og varetager nu rollen som øverste person i organisationen.

 

SMRT er en del af ISMRM (International Society for Magnetic Resonance in Medicine som er en nonprofitorganisation, der tilbyder et internationalt forum for uddannelse, information og forskning inden for magnetisk resonans.

 

SMRT blev for 30 år siden oprettet af MR-technologists som et forum for deling af viden og uddannelse indenfor MR-feltet og for at styrke udviklingen inden for MR. SMRT har et stort møde en gang om året, kortere virtuelle møder ca. en gang om måneden og en stor undervisingsdatabase for organisationens medlemmer. En del materiale er frit tilgængeligt også for ikke medlemmer via hjemmesiden: https://www.ismrm.org/mr-safety-links/

 

I det seneste år har fokus på SMRT-møderne blandt andet været: MR-sikkerhed, skanning af fostre og cancer for blot at nævne nogle.

 

På SMRT’s årlige konferencer er der et omfattende udvalg af foredrag fra basis MR-fysik til meget avancerede helt nye teknikker, ledelse og den nyeste forskning.

 

Indsættelsen af Anne Dorte Blankholm som præsident skete på årsmødet i SMRT 15-20. maj og hun er den første dansker (og anden europæer) der varetager denne rolle, men hun har deltaget aktivt i hele SMRTs levetid.

 

Anne Dorte Blankholm udtaler, at det er det et stort og ærefuldt hverv, som hun har påtaget sig, og hun er meget beæret og stolt over at være blevet valgt som præsident for SMRT. Hun har gennem sin aktivitet i SMRT fået mange priser for foredrag og posters omkring hendes forskning og udviklingsarbejde i både Danmark og internationalt. Et af Anne Dorte’s mål er at udbrede viden om SMRT bl.a. i Danmark, hvor en stor del MR-radiografer efterspørger mere uddannelse og det er Anne Dortes opfattelse at alt for få ved, at det er via SMRT man bedst holder sin MR-viden up to date og har mulighed for yderligere at dygtiggøre sig indenfor feltet som MR radiograf.

 

Anne Dorte Blankholm har gennem mange år arbejdet sammen med Radiograf Rådet, hvor hun blandt andet har støttet det politiske arbejde omkring MR-sikkerhed. Hun er samtidig en del af Radiografisk Forskningsnetværk som Radiograf Rådet støtter.

 

Radiograf Rådet ønsker Anne Dorte Blankholm tillykke med posten, og indleder et samarbejde med at afholde SMRT regional meeting (SMRT – president’s Nordic Meeting) i Aarhus den 19. november 2021. Her vil Radiograf Rådet være den tekniske arrangør mens programmet på dagen sammensættes i samarbejde med Anne Dorte Blankholm og SMRT. Dagen er annonceret i Radiograf Kursers katalog og programmet vil komme på Radiograf Rådets hjemmeside.

Udgivelse: Radiografen 04, juni 2021, årgang 49