Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg

Børn og røntgenUdskriv

Som opstart og inspiration til denne debatside, lægger vi hermed vores interne pjece:

Retningslinier for radiografer ved radiologiske børnundersøgelser

på hjemmesiden. Vi håber hermed at kunne indlede en erfarings- og vidensudvekslingen om børn ved radiologiske undersøgelser.

Med venlig hilsen

Beth Vinther Reimer og Anne Kinch radiografer på Rigshospitalet

Hvorfor en side om børneradiografi?  

Vi er mange radiografer, som i det daglige arbejde med undersøgelser af børn bruger meget energi på at opnå en så god billedkvalitet med en så lille dosis som muligt! Men hvorfor ikke deles om den viden vi har på tværs af røntgenafdelinger i landet ? 

Eksempelvis eksponeringer af neonatale børn, strålebesparende tiltag i CT, positioneringer etc.  På ”Radiografikurset om børn” efteråret 2009 på Rigshospitalet var vi samlet fra 16 forskellige hospitaler, 14 fra Danmark, samt en fra Færøerne og en fra Norge. Vi var enige om, at det ville være rart at have et sted, hvor vi radiografer havde mulighed for at søge og udveksle viden og erfaringer, og ikke mindst dele gode idéer, projekter og undersøgelser. Her vil vi kunne hjælpe og støtte hinanden til at blive endnu bedre.

Ved inspiration fra Susanne Sejer Vestbjerg fra Odense Universitets hospital og ved hjælp fra Karina Frølich fra Roskilde Sygehus, har vi nu fået dette forum her på Radiograf Rådets hjemmeside! Så er det bare op til os alle at lægge gode input ud på siden

Vi vil hermed give bolden op til alle, som har gode ideer.

Venlig hilsen

Beth Vinther Reimer og Anne Kinch - Radiografer på Rigshospitalet  

Indlæg til siden sendes til michael@remove-this.radiograf.dk

Sidst opdateret d. 10.10.18

Til top