Ferie

Få et overblik over de forhold, der gælder når du skal holde ferie.

Ferie er dejligt, og langt de fleste radiografer har 6 uger de kan nyde. For at ferien kan planlægges, afholdes eller aflyses er ferien reguleret af både love og aftaler. Lovene er det minimale, en dansk arbejdstager har krav på. Aftalerne er de forbedringer af minimumsrettighederne, som er aftalt ved overenskomsten. 

Ferieaftalen

Det er Forhandlingsfællesskabet og RLTN, der aftaler feriereglerne på det regionale område. Det er den ferieaftale som langt de fleste radiografer følger.

 

Vil du læse mere om ferieaftalen på der regionale område?

Ferieloven

Ferieloven blev revideret i maj 2019 på baggrund af borgernes ret til samtidighedsferie. Den nye ferielov er trådt i kraft, og vil være fuldt implementeret den 1. september 2020.

 

Ferielovens bestemmelser implementeres ligeledes fuldt ud i Ferieaftalen den 1. september 2020.

 

Vil du vide mere om ferieloven?

Vejledning om nye ferieregler

Indtil den nye ferielov træder i kræft den 1. september 2020 er der en overgangsordning, som er beskrevet i artiklen Vejledning om overgang til de nye ferieregler

 

Derudover, så kan du her få adgang til den ferieplanlægger, som Forhandlingsfællesskabet har udarbejdet med KL og Danske Regioner. 

Ferie og sygdom

I princippet er sygdom en feriehindring. Der er gældende regler for, hvordan du skal agere, både når du bliver syg før og under ferien, men også hvad der skal til for at kunne holde ferie mens du er syg

Tjek dine indefrosne feriepenge

Til foråret 2021 udbetales den del af de indefrosne feriepenge, der ikke blev udbetalt i efteråret, hvor du kunne få op til 3 uger udbetalt. Læs her, hvordan du skal forholde dig.