Formanden har ordet - Oppe på lakridserne

Radiografer er seje. Det har jeg jo altid vidst. Det var måske derfor jeg ville være en af dem, dengang tilbage i tiden...

Af Charlotte Graungaard Falkvard

 

Radiografer er seje. Det har jeg jo altid vidst. Det var måske derfor jeg ville være en af dem, dengang tilbage i tiden. Og ét er, at vores profession er sej. At vi kan finde og se ting og sager, som ingen andre kan, og at vi er virtuose på teknologien. Men jeg synes også I er seje mennesker. I tager opgaverne, som de kommer – også når tingene spidser til og det bliver svært og opgaverne bliver ud over det sædvanlige. 

Som når der er ”spritkrise” og der skal holdes vagt over, hvem der går ind og ud af hospitalerne, så træder I til. Som når det kræver overblik og organisatorisk tæft at få det til at køre ved ”corona-teltene”, så tilbyder I jer. Som når vores specialiserede kolleger ikke er for fine til at varetage en runnerfunktion og få det hele til at spille. 


Men også fordi I varetager vigtige funktioner overfor de syge, både de corona-syge og alle de andre syge. Fordi I har været fleksible, beredvillige og gjort det I skulle og mere til – også når det ikke var nemt. 


Fordi alle er vigtige brikker i det store puslespil, når krisen kradser. Og I er hjørnebrikkerne. 


Vi, i Radiograf Rådets hovedbestyrelse, er jer evigt taknemmelige for, at I står der som de fineste repræsentanter for vores allesammens sundhedsvæsen og ikke mindst vores profession. I går forrest, og holder den faglige fane højt. 


Derfor har Hovedbestyrelsen besluttet at sende en lille erkendtlighed ud til jer alle i form af to bøtter lakrids. 


Den let syrlige med havtorn, fordi vi på alle måder står i en ”sur” situation, med en pandemi, vi skal holde i ave. Med alle de begrænsninger og udfordringer det medfører i hverdagen, både arbejdsmæssigt og privat. 


Og passionsfrugten, der skal symbolisere den lidenskab I har vist for samfundet, for sundhedsvæsnet, for mennesker og især for faget.


Og I der ikke har haft mulighederne for at vise den passion, skal selvfølgelig ikke snydes. I ville alle træde til, hvis stormklokken klemtede efter jer. Fordi I er radiografer.


Tusind tak for at repræsentere radiograf-professionen så smukt. Tak fordi I er farven bag gråtonerne.
 

Udgivelse: Radiografen 04, maj 2020, årgang 48