MR-kompatibel yoyo til kortholder

Nye MR-kompatible yoyo’er giver glade MR-radiografer på Bispebjerg & Frederiksberg Hospital. Gør det nemmere at bruge deres medarbejderkort, når de skal ind og ud af de forskellige MR-zoner i MARS.

Af Maj Grevy Ejstrup, Klinisk uddannelsesansvarlig radiograf, Røntgenafdelingen Bispebjerg & Frederiksberg Hospital

 

I foråret under COVID19, fik jeg en forespørgsel fra vores MR-radiograf Maren Aspvik om jeg ikke kunne bestille nogle MR-kompatible yoyoer hjem til vores MR-radiografer, som var trætte af at de ikke kunne bruge de yoyoer, som Region Hovedstaden hjemkøbte, da de er magnetiske. Maren havde selv fundet nogle hjemmesider i USA, hvor de solgte MR-kompatible yoyoer og spurgte om jeg ikke kunne købe dem hjem. Jeg undersøgte hjemmesiderne og enten sendte de ikke pakker til Europa eller også blev det voldsomt dyrt i porto. Jeg begyndte derfor at undersøge det danske markedet for yoyoer og faldt over et firma der måske kunne levere dem.

 

Jeg kontaktede dem, og fik en snak med sælgeren om MR-kompatible yoyoer. De havde ikke før hørt om MR-kompatible yoyoer, men de syntes det lød som en spændende opgave og ville godt undersøge markedet. I starten tog det lidt tid, da de prøver de skulle have hjem, kom fra udlandet og pga. COVID19, var der forsinkelser på leveringen. Men i løbet af sommeren sendte de os flere forskellige yoyoer til afprøvning og Maren og nogle af de andre MR-radiografer afprøvede de forskellige yoyoer. Vi endte med en lille hvid yoyo, som var nem at sætte på tøjet og som også var nem at sætte på kortholderen. Firmaet og jeg var løbende i dialog både via mails og via Face time, om de forskellige yoyoers fordele og ulemper. Jeg syntes det har været fantastisk at opleve, hvor engageret de gik ind i opgaven og det at vi fik mulighed for at prøve flere forskellige udgaver, inden vi fandt den rigtige yoyo.

 

Da vi havde bestemt os for den lille hvide yoyo bestilt vi 100 stk. hjem til vores afdeling, så vi har til alle vores MR-radiografer og også til de Radiografstuderende som vi jo løbende har i MR. Vi fik vores ”trykkeri” på Hospitalet til at lave nogle små runde MR-klistermærker til at sætte på, så man kan se at yoyoen er MR-kompatibel.

 

Vores MR-radiografer er rigtig glade for de nye yoyoer, som gør det meget nemmere, at bruge deres medarbejderkort, når de skal ind og ud af de forskellige MR-zoner i MARS (Midlertidig Akut- & Røntgen Satellit).


MR-sikkerhed står højt på Radiograf Rådets dagsorden. Vi har derfor fået produceret MR-kompatible yoyoer med det internationale symbol på, så den også kan hjælpe dig om at huske MR-kompatibiliteten i arbejdet. Yoyoen er afprøvet i felter indtil 1.5T og vil komme til salg via vores kommende webshop. Du kan allerede nu kontakte mig med hensyn til evt. bestilling af disse.

 

Venligst Claus Brix,
fagchef claus@radiograf.dk

Udgivelse: Radiografen 09, november 2020, årgang 48