Radiograf Rådets formand fratræder som præsident for EFRS

Charlotte Graungaard Falkvard er fratrådt som præsident for EFRS. Med sig tager hun dog den internationale inspiration for de løsninger, der er brug for i faget. Og så ser hun i stedet frem til at dedikere sin tid til OK-24.

Af Camilla Beer Arnsberg

 

Formand for Radiograf Rådet, Charlotte Graungaard Falkvard, har siden november 2021 været præsident for den europæiske føderation af radiografforbund, EFRS. Den post fratræder hun nu.

 

”Jeg er stadig i gang med at trappe op efter en sygdomsperiode, og derfor skal jeg bruge min tid og energi bedst muligt. I Danmark udvikler vores fag sig i et sundheds- og uddannelsesvæsen, der har svært ved at følge med. Derfor har vi store og vigtige opgaver foran os i Radiograf Rådet i en tid, hvor forarbejdet til OK-24 allerede er begyndt,” fortæller Charlotte Graungaard Falkvard.

 

Charlotte Graungaard Falkvard stopper altså halvvejs igennem sin præsidentperiode, og hun ser tilbage på et år, der har budt på mange forandringer og fremtidsperspektiver:

 

”EFRS er en potent organisation, hvor der sker meget, og det har været en stejl læringskurve for mig. Jeg er glad for, at jeg har været med til at udvikle en kommunikationsstrategi for EFRS og sikre en bedre udnyttelse af de lønnede ressourcer i organisationen. De danske radiografer er samtidig blevet vist frem på den internationale scene, og med mig tager jeg nu et endnu bredere blik for de udviklingsmuligheder, der er for vores fag både i Danmark og internationalt.”

 

Blandt EFRS’ medlemmer er 40 nationale radiografforbund og -organisationer. Der er store forskelle på både organiseringsformer, uddannelsesniveauer og faglige udviklingsmuligheder de mange medlemslande imellem. Og netop den del kan Radiograf Rådet som medlemsforbund stadig få stor gavn af, mener Charlotte Graungaard Falkvard:

 

”Vi kan lade os inspirere af de andre medlemslande og -organisationer, for vi deler også mange udfordringer. Problemer med rekruttering, fastholdelse og opkvalificering af uddannelsestilbud er noget, jeg ser på hele den internationale bane, og derfor vil jeg fortsat holde mig orienteret om, hvilke løsninger andre finder frem til.”

 

Charlotte Graungaard Falkvard fratrådte som præsident for EFRS den 14. oktober 2022. Indtil en ny præsident er indsat, vil den tidligere præsident Charlotte Beardmore påtage sig funktionen, fordi der på nuværende tidspunkt ikke er en vicepræsident. I november afholder organisationen generalforsamling, hvor der vælges en vicepræsident, som øjeblikkeligt vil indtræde som præsident.

 

”EFRS har brug for en præsident, der i højere grad end jeg kan dedikere sin tid og energi til det internationale arbejde. Nu ser jeg frem til OK-24, hvor vi kommer til at få en meget aktiv og – vil jeg gøre mit til – central rolle,” siger Charlotte Graungaard Falkvard.