Job & Løn
Medlemskab
Aktuelt - Forside highlight

Radiograferne siger ja til mæglingsforslag

Med en historisk høj stemmeprocent og et tydeligt ja fra 68.2% af medlemmerne har radiograferne sagt ja til forligsinstitutionens mæglingsforslag. Det betyder, at radiograferne ikke går i strejke lørdag.

Søndag aften lukkede urafstemningen om Forligsmandens mæglingsforslag til en ny overenskomst for sygeplejersker og radiografer. Samlet har 1.566 radiografer afgivet deres stemme, hvilket giver en historisk høj stemmeprocent på 79,1 % af medlemmerne. Af dem valgte 1.068 af medlemmerne at sige ja til forligsforslaget, mens 498 stemte nej. 
Dermed har Radiograf Rådet sagt ja til Forligsinstitutionens mæglingsforslag og radiograferne går ikke i strejke på lørdag.

 

Radiograf Rådets formand Charlotte Graungaard Falkvard siger om resultatet: 
”Jeg er glad for den meget store opbakning til selve urafstemningen, hvor hele 79,1% af de stemmeberettigede radiografer har stemt. Af dem har et meget tydeligt flertal bakket op om Forligsmandens forslag, og det ser jeg som et tegn på, at vi i Radiograf Rådets hovedbestyrelse har løst vores opgave, og jeg er glad for, at vi er i stand til at følge vores medlemmers ønske om, at forligsforslaget skal accepteres”.