Fagligt
Aktuelt - Forside highlight

Radiografernes Verdenskongres til Aalborg i 2024

Radiografernes verdensorganisation – ISRRT – har netop offentliggjort, at Verdenskongressen i 2024 går til Danmark, nærmere bestemt Aalborg.

”Afgørelsen kommer med lidt forsinkelse, men det lever vi med så længe afgørelsen er den rigtige”, udtaler formand Charlotte Graungaard Falkvard, og tilføjer: ”Nu går det store arbejde med at konkretisere alle de tanker og ideer, Radiograf Rådet har haft med afviklingen, i gang, men det grundlag vi er valgt på, udgør et godt og stabilt fundament til dette arbejde. Vi har naturligvis tænkt alle tre specialeretninger og alle andre dele af vores fag ind.”

 

Radiograf Rådet har haft et tæt samarbejde med VisitAalborg om planlægningen og afviklingen af Verdenskongressen, og vi er begge enige om, at vi kan levere en Verdenskongres, der vil sætte nye standarder. ”Innovation har været et nøgleord, og vi følger blandt andet også den teknologiske udvikling for at kunne tilbyde et unikt produkt til alverdens radiografer”, lyder det fra formanden.

 

På spørgsmålet om, hvorfor det har været et prioriteret mål for Radiograf Rådet at vinde kongressen til Danmark, svarer formanden: ”Det er hamrende vigtigt for os som en ung profession at bevise vores høje faglige niveau, det er vigtigt for vores selvværd, og sidst men ikke mindst er det vigtigt for vores profession. Internationalt arbejde handler ikke kun om, hvad verdens radiografer kan tilføre os – det handler i høj grad også om, hvad vi kan tilføre verdens radiografer.

 

Verdenskongressens titel bliver ”The Human Touch”. Titlen er valgt ud fra, at radiografer som mennesker i den rivende teknologiske udvikling, stadig spiller en hovedrolle i forhold til patienten, som gennemgår en billeddiagnostisk undersøgelse eller behandling i et af vores specialer. Og netop det er en nordisk disciplin, som vi kan inspirere verden med.

 

Verdenskongressen finder sted i Aalborg den 13. – 16. juni 2024.