Aktuelt - Forside highlight

TV2 skriver: Radiograferne sagde ja til forslag: - Det ville være udsigtsløst med en strejke

Imens resultatet af urafstemningerne stadig blev formidlet til medlemmerne kunne TV2-news break at mens sygeplejerskerne med stort flertal stemte nej til et mæglingsforslag, stemte næsten 70 procent af Radiograf Rådets 2500 medlemmer ja.

Kilde: Nyhed bragt på TV2-news den 14. jun. 2021, 16:18

 

Radiograferne valgte at gå efter de penge, der var i mæglingsforslaget til en overenskomst for sygeplejersker og radiografer.
 

Derfor stemte de 2500 radiografer med stort flertal ja til mæglingsforslaget, som sygeplejerskerne valgte at stemme nej til.

Sådan tolker Charlotte Graungaard Falkvard, formand for Radiograf Rådets formand, beslutningen over for TV 2.
 

- Vi har været i tæt kontakt med vores tillidsrepræsentanter i hele forløbet, så vi i ledelsen har haft en fornemmelse af, hvordan stemningen var, siger Charlotte Graungaard Folkvard.
 

Hun peger på, at hendes medlemmer ikke vurderede, at det ville nytte at indlede en konflikt.

- Vi vurderede, at det ville være udsigtsløst med en strejke. Vi går efter pengene, dér hvor de er - og det er i lønkomitéen, siger Charlotte Graungaard Folkvard til TV 2.

Sygeplejersker utilfredse med reform
En del af det mæglingsforslag, sygeplejerskerne og radiograferne stemte om, var en såkaldt lønkomité.

Her skulle man kigge på Tjenestemandsreformen fra 1969, der ifølge flere utilfredse sygeplejersker stadig giver et lønefterslæb, fordi flere kvindefag blev placeret for lavt i lønhierarkiet for mere end 50 år siden.

Det valgte sygeplejerskerne at sige nej til - de kræver lønstigninger nu og her.

- Jeg ser nej’et som et kraftigt og utvetydigt signal til både arbejdsgiverne og Christiansborg om, at sygeplejerskerne har mistet tålmodigheden. Utilfredsheden med lønnen har vokset sig for stor, siger formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, i en pressemeddelelse.

Glad for stort flertal
Hos radiograferne er Charlotte Graungaard glad for det store flertal for et ja, og at radiograferne altså ikke går i strejke fra på lørdag som sygeplejerskerne.

- Jeg er glad for den meget store opbakning til selve urafstemningen, hvor hele 79,1 procent af de stemmeberettigede radiografer har stemt, siger Charlotte Graungaard Folkvard i en pressemeddelelse.

- Af dem har et meget tydeligt flertal bakket op om Forligsmandens forslag, og det ser jeg som et tegn på, at vi i Radiograf Rådets hovedbestyrelse har løst vores opgave, og jeg er glad for, at vi er i stand til at følge vores medlemmers ønske om, at forligsforslaget skal accepteres, siger hun.