Overenskomstforhandlingerne 2021

I løbet af 2021 skal overenskomsten på det offentlige område genforhandles.

OK21 startede allerede i begyndelsen af 2020 med kravindsamlingen. Overenskomstforhandlingerne er en længere proces, som du kan følge med i på disse sider.

Regionernes forhandlinger indledes

Aftalerne er på plads på både statens og kommunernes område. Nu er turen kommet til regionerne – radiografernes vigtigste område.

 

De generelle forhandlinger om overenskomst for landets fem regioner ventes at gå ind i den intensive fase i weekenden. Hvis parterne kan blive enige, er det dermed sandsynligt, at der indgås en aftale for regionernes sundhedspersonale snart.

 

Læs hele nyheden her.

OK for dummies – hvad er det nu lige, det går ud på?

Overenskomstforhandlinger – eller OK21 – er i fuld gang, men hvem er det nu, der forhandler, og hvad går det egentlig ud på?

 

Overenskomstforhandlingerne er en tilbagevendende begivenhed, hvor arbejdsmarkedets parter forhandler de fremtidige forhold for de ansatte. I foråret 2021 gælder det 845.000 offentligt ansatte i staten, regionerne og kommunerne – herunder også landets ca. 2.500 radiografer. Vi har samlet svarende på syv spørgsmål, så du kan blive klogere på, hvad overenskomstforhandlinger betyder for dig.

 

Læs hele nyheden her.

Aftale på plads på KL’s område

Mandag morgen er der indgået aftale på kommunernes område, der sikrer reallønnen de næste tre år.

 

Aftalen indeholder generelle lønstigninger på 5,02 %. Resultatet er dermed højere end lønstigningen på 4,42 %, der blev forhandlet på plads på det statslige område.

 

Aftalen er ikke direkte relevant for radiograferne, der primært at ansat i regionerne, men markerer begyndelsen på de generelle forhandlinger på regionernes område.

 

Læs hele nyheden her.

 

Krav til regionerne

Kravene mellem Sundhedskartellet og RLTN er offentliggjort, og forhandlingerne er begyndt mellem de to parter.

 

Læs mere her.

Forhandlinger på statens område

Ud over overenskomstforhandlingerne med regionerne er der også forhandlinger på statens område.

 

Læs mere her.

Charlottes blog

I bloggen har du mulighed for at følge med i opdateringer og nyheder fra Radiograf Rådet set gennem formand Charlotte Graungaard Falkvards øjne. Bloggen består af kortere opdateringer og videoer, der blandt andet skal give et indblik i status på forhandlinger eller vigtigt nyt.
Bloggen finder du her på OK21-siden, da det bliver temaet på bloggen de næste par måneder.

Blog #2: Hvad betyder statens forlig?

Der er indgået forlig på statens område, og det har en stor betydning for, hvordan forhandlingerne vil udfolde sig på de to resterende områder.

 

Læs mere.