Kravindsamling

Optakten til OK 21 er i gang.

I slutningen af 2020 forventes arbejdsgivere og arbejdstager at udveksle de krav, som de skal forhandle om ved de offentlige overenskomstforhandlinger i 2021.

 

Inden da skal arbejdstagernes organisationer, fagforeningerne, have afklaret, hvad de ønsker at forhandle om. Den afklaring fremkommer typisk ved, at de valgte fagpolitikere først udarbejder et oplæg til medlemmerne – et debatoplæg. Og så er det ellers op til medlemmerne at give deres besyv med via en kravindsamling, en afkrydsning af hvad de alle helst kunne tænke sig. Så bliver alle kravene blive vægtet, vejet og vurderet før de vigtigste fremsættes og udveksles med arbejdsgiverne i december.

 

Sådan har Radiograf Rådet gjort ved mange en overenskomst, men ikke denne gang. Denne gang får du ikke en anmodning om at indgive, hvilke krav der er vigtigst. 

 

”For vi ved godt, at I gerne vil have en højere løn med bedre pensionsdækning, og vi ved godt, at I gerne vil have bevaret og forbedret en arbejdstidsaftale, så der bliver givet en ordentlig betaling for forstyrrelser mellem arbejds- og privatliv.”… som Formand for Radiograf Rådets Charlotte Graungaard Falkvard netop skriver i lederen om kravindsamlingen. Derfor, så spørger vi ikke til det, denne gang.

 

Men det betyder ikke, at du er afhold fra at kunne indgive dine krav. Tværtimod, du har som medlem krav på at kunne indgive krav! For Radiograf Rådet er det et afgørende demokratisk princip, at medlemmer kan stille krav i forbindelse med en overenskomstforhandling. For det er medlemmerne, der har indsigten i hvordan hverdagen kan forbedres.


Indgivelse af krav

Derfor kan du selvfølgelig også indsende dine forslag til krav til os.

 

For det er medlemmerne der har indsigten i, hvilke krav og ønsker, der bedst vil kunne forbedre hverdagen og professionen.

Det er jer, der fremsætter de krav og ønsker, som er specifikke for vores profession og/eller udvalgte dele af professionen, og som kun kan opdages, udtænkes og formuleres af radiografer, med specifikke og konkrete arbejdsopgaver.

 

Du kan faktisk gøre det på hele tre måder: