Nyheder om OK21

Her kan du få et overblik over alle nyheder, der relaterer sig til overenskomstforhandlingerne 2021

Vi har samlet nyhederne om OK21 på en side, hvor du kan blive opdateret på den seneste udvikling i forhandlingerne eller genlæse nyheder fra tidligere.

 

Regionernes forhandlinger indledes

Aftalerne er på plads på både statens og kommunernes område. Nu er turen kommet til regionerne – radiografernes vigtigste område.

 

De generelle forhandlinger om overenskomst for landets fem regioner ventes at gå ind i den intensive fase i weekenden. Hvis parterne kan blive enige, er det dermed sandsynligt, at der indgås en aftale for regionernes sundhedspersonale snart.

 

Læs hele nyheden her.

OK for dummies – hvad er det nu lige, det går ud på?

Overenskomstforhandlinger – eller OK21 – er i fuld gang, men hvem er det nu, der forhandler, og hvad går det egentlig ud på?

 

Overenskomstforhandlingerne er en tilbagevendende begivenhed, hvor arbejdsmarkedets parter forhandler de fremtidige forhold for de ansatte. I foråret 2021 gælder det 845.000 offentligt ansatte i staten, regionerne og kommunerne – herunder også landets ca. 2.500 radiografer. Vi har samlet svarende på syv spørgsmål, så du kan blive klogere på, hvad overenskomstforhandlinger betyder for dig.

 

Læs hele nyheden her.

Aftale på plads på KL’s område

Mandag morgen er der indgået aftale på kommunernes område, der sikrer reallønnen de næste tre år.

 

Aftalen indeholder generelle lønstigninger på 5,02 %. Resultatet er dermed højere end lønstigningen på 4,42 %, der blev forhandlet på plads på det statslige område.

 

Aftalen er ikke direkte relevant for radiograferne, der primært at ansat i regionerne, men markerer begyndelsen på de generelle forhandlinger på regionernes område.

 

Læs hele nyheden her.

 

Aftale på plads på statens område

I weekenden nåede parterne frem til en aftale om overenskomstfornyelse for de næste tre år på statens område.

 

Efter svære forhandlinger indgik parterne sent lørdag et forlig med en samlet økonomisk ramme på 6,75 %. Aftalen dækker de generelle lønstigninger og sikrer de statsansatte lønstigninger på 4,42% over de næste tre år. Nu går forhandlingerne om de specielle krav i gang.

 

Læs hele nyheden her.

 

Statens generelle forhandlinger forventes færdige mandag

Der forventes forlig mandag morgen i de generelle forhandlinger mellem staten og CO10, der repræsenterer lønmodtagerne.

 

Parterne går ind i de afsluttende forhandlinger om overenskomsten på statens område torsdag den 5. februar. De regner med at forhandle hen over weekenden, så der sandsynligvis ligger et forlig klar på statens område mandag morgen.

 

Læs hele nyheden her.

 

Lad forhandlingerne begynde

Med en særlig hilsen og tak fra regionerne til landets radiografer præsenterer Charlotte Graungaard Falkvard, Formand for Radiograf Rådet, nogle af de vigtigste krav, Sundhedskartellet har stillet over for RLTN i forbindelse med overenskomstforhandlingerne 2021.

 

Offentliggørelsen af kravene fra begge parter markerer en vigtig del af forhandlingerne, der for alvor skal til at begynde.

 

Se videoen på Facebook her.

 

Læs mere om kravene fra begge parter her.

 

OK21-krav offentliggjort

Sundhedskartellets krav til Regionernes Lønnings- og takstnævn, RLTN, er offentliggjort og kan læses her.

 

Der er blandt andet stillet krav om lønstigninger, forbedring af pension og af arbejdstidsregler samt krav til kompetenceudvikling.

 

I kravkataloget kan du læse alle Sundhedskartellets og Forhandlingsfællesskabets krav, samt hvilke krav Danske Regioner har med til forhandlingsbordet.

 

Læs mere her.

 

Læs kravkataloget her.

 

Kravpræsentation den 8. januar

Fredag den 8. januar præsenterede Sundhedskartellet og Danske Regioner hinanden for de OK21 krav der blev udvekslede i december 2020.

 

Kravpræsentationen er et vigtigt led i forhandlingerne og hjælper med at afklare organisationernes intentionere med kravene. Det er første skridt i konstruktive forhandlinger.

 

Parternes krav

 

Kravudveksling den 18. december

De første forhandlinger om at forny overenskomsterne for alle offentligt ansatte i regionerne blev afholdt fredag den 18. december.

Temaet for mødet var de krav, som blev udvekslet tidligere.

For Forhandlingsfællesskabet gælder det blandt andet krav om generelle procentuelle lønstigninger, der som minimum sikrer reallønnen, og en videreførelse af reguleringsordningen, så lønudviklingen i kommuner og regionerne følger med den private lønudvikling. Der er også krav om midler til et lavt- og ligelønsprojekt og midler til organisationsforhandlingerne.

Parterne forhandler i de første måneder af 2021 med henblik på at underskrive aftalerne senest den 28. februar 2021.
 

Læs den fælles pressemeddelelse fra Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner.

 

Radiograf Rådets kravprioritering

De medlemskrav Radiograf Rådet sædvanligvis modtager er kendt i forvejen og vil under alle omstændigheder blive rejst, både fra Radiograf Rådet, men også fra alle andre organisationer, som led i kravprioriteringen.

 

Det er krav som:

  • Højere grundløn
  • Højere pension
  • Højere betaling for ulemper
  • Forbedring eller bevarelse af arbejdstidsregler
     

Kravene behandles af Hovedbestyrelsen og føres videre mod den endelig udveksling med arbejdsgiverne i slutningen af året.

 

OK21 telefon direkte til formanden

Alle hverdagen mellem 16 og 17 sidder formand, Charlotte Graungaard Falkvard klar til at snakke med medlemmer er har spørgsmål til overenskomstforhandlingerne.

OK21-telefon er åben for alle, der har spørgsmål i forbindelse med overenskomstforhandlingerne (undtagen 1. - 16. august)
 

Så har du et spørgsmål eller en undren. 
Så ring direkte til Charlotte Graungaard Falkvard, formand for Radiograf Rådet på 22 13 86 20.