Om Radiograf Rådet

Radiograf Rådet er den overenskomstbærende organisation for radiografer i Danmark. Vi organiserer radiografer i både offentligt - og privat regi.

Radiograffaget er et relativt lille fagområde, netop derfor har vi et indgående kendskab til radiograferne og deres arbejdsområde.

Radiograf Rådet er ikke kun en fagforening for de danske radiografer. Vi er også en faglige forening, der arbejder for professionen og faget ud fra radiografernes faglige interesser.

 

Bliv medlem

Formål

Radiograf Rådet er til for at fremme radiografernes interesser. Her kan du læse hvordan det er formuleret i Radiograf Rådets formål.

Medlemsfordele

Som medlem af Radiograf Rådet, får du en række medlemsfordele og rabatter.


Få et overblik over de medlemsfordele du kan få igennem Radiograf Rådet.

Love

Radiograf Rådet er først og fremmest et medlemsdemokrati. I Radiograf Rådets love beskrives reglerne for foreningens demokratiske processer.

Etiske retningslinjer for debat på sociale medier

I Radiograf Rådet tager vi debatten på vores profiler alvorligt, fordi vi mener, den er vigtig. Vi ønsker en fri og konstruktiv debat, hvor der er plads til forskellighed. Vi har alle mulighed for at debattere, men vi skal også vise hensyn over for andre.

 

Læs mere her.

Samarbejde med DSR

Det er Radiograf Rådet der er den overenskomstbærende fagforening for de danske radiografer. Vores forhandlingsret lagt over til Dansk Sygepleje Råd (DSR), når det drejer sig om overenskomstmæssige forhold. Til dette – og andre – formål har vi indgået en Samarbejdsaftale med DSR.


Vi har delvist hjemtaget en del af forhandlingsretten når det gælder særlige lønsager, der er specifikt radiograffaglige – fx til beskrivende radiografer – og i personsager. For ledere ligger forhandlingsretten primært hos DSR’s Lederforening

Hvem er Radiograf Rådet?

Her kan du læse lidt overordnet om, hvem Radiograf Rådet er, og hvad vores historie er. 

 

Vil du læse mere Radiograf Rådets historie?

 

Hvad er en radiograf?

Hvad er en radiograf, og hvad består radiografens arbejde i? 


Alt det og mere kan du læse om her

Rådgivning

Vi tilbyder personlig rådgivning dit fag og dine arbejdsforhold. Du kan bl.a. sparring med os i forhold til stress, jobskifte, sygdom eller fyring. 

 

Er du ansat i en af regionerne kan du med fordel starte din kontakt ved din tillidsrepræsentant, der ved mest om de lokale forhold.

 

Kontakt os.

Bliv en del af fællesskabet

Radiograf Rådet vil gerne være en central del af fagets udvikling.

 

Foreningen startede som en faglig studenterforening med fokus på fagets fremme og professionens udvikling. Det fokus har vi bevaret og er i dag det største faglige fællesskab for de danske radiografer.

 

Bliv medlem.

Udmeldelse

Udmeldelse kan ske til udgangen af et kvartal, med 1 måneds varsel før næste indbetaling. Det betyder, at du betaler kontingent for perioden frem til udgangen af pågældende kvartal og at du bevarer dine fulde medlemsrettigheder og medlemsfordele i hele den periode. 

 

Al udmeldelse skal ske skriftligt enten pr. mail til kontakt@radiograf.dk, med brev til sekreteriatet eller via udmeldelsesblanketten.