Radiograf - en uddannelse med mening

Radiografuddannelsen er en uddannelse der både giver mening og muligheder, og onsdag den 4. marts startede kampagnen ”Vælg en uddannelse med mening”, der skal få flere til at søge en professionsbacheloruddannelse.

Af Troels Jeppesen

 

Dagen efter kunne man på DR’s hjemmeside læse hvordan tre radiografstuderende med deres bachelorprojekt har kunnet hjælpe retsmedicinerne med at opklare mord.

 

Og netop det at kunne vise, hvordan radiografuddannelsen giver mening og værdi, er omdrejningspunktet for kampagnen, der er et bredt samarbejde imellem Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Kommunernes Landsforening, Danske Regioner, Danske Professionshøjskoler samt Uddannelses- og Forskningsministeriet.

 

Kampagnen skal vise de mange muligheder, der er inden for paletten af professionsbacheloruddannelser på velfærdsområdet, og få flere til at vælge at gå i den retning. For vores velfærdssamfund får brug for flere kompetente hænder i fremtiden. Derfor er der brug for, at flere af de ca. 90.000 unge, der hvert år søger ind på en videregående uddannelse, vælger en professionsbacheloruddannelse.

 

Over en bred kam er der desværre dalende interesse for at søge en professionsbacheloruddannelse, og det kan blive en udfordring i fremtiden. Samtidig vil der være et fald i antallet af unge, som står over for at skulle vælge en videregående uddannelse. Og det er endnu en udfordring.

 

Derfor er der brug for, at flere af de unge, der står over for at skulle tage et vigtigt uddannelsesvalg, får et bedre indblik i de mange muligheder, der er for at tage en professionsbacheloruddannelse. Fælles for uddannelserne er, at man er med til at gøre en forskel for andre.

 

Og netop de tre unge radiografer, der er kommet ud i offentligheden og igennem DR, TV2 og flere aviser har vist, hvordan uddannelsen kan bruges, er nok ønskescenariet for kampagnens udviklere. I kan læse mere om eksponeringen længere inde i bladet.

 

Herfra skal der i hvert fald lyde et stor tillykke og godt gået! Både for det faglige bidrag, men også for at give et eksempel på, hvor bredt faget kan bruges.

 

Vi, der allerede er radiografer, ved jo hvilken fantastisk profession vi har.

 

Udgivelse: Radiografen 03, april 2020, årgang 48