Radiograf Rådet køber fast ejendom

Sidst på foråret gennemførte Radiograf Rådet en 25 år gammel Hovedbestyrelsesbeslutning og anskaffede en formandslejlighed. Både som en god investering og for at honorere et grundlæggende demokratisk princip.

Af Troels Jeppesen

 

Radiograf Rådet har igennem flere år ejet ejendommen H.C. Ørstedsvej 70, 2. sal. Lejligheden, som ligger på Frederiksberg, rummer Radiograf Rådets hovedkontor med kontorfaciliteter til såvel formandskab som sekretariat samt mødefaciliteter for både hovedbestyrelse og Radiograf Rådets kursus- og mødevirksomhed.

 

Pr. 1. april 2021 har Radiograf Rådet tilføjet endnu en ejendom til ejendomsbesiddelserne med købet af Frøbels Allé 7, 2. th. Lejligheden på 66 kvadratmeter ligger også på Frederiksberg og skal fremadrettet være et tilbud til den til enhver tid siddende formand for Radiograf Rådet.

 

Radiograf Rådets næstformand Christian Gøttsch Hansen er glad for erhvervelsen.

 

”Det er en enig hovedbestyrelse, som står bag købet, som sikrer, at det ikke er en hindring, hvor i landet man tilfældigvis bor, når man vælges som formand for Radiograf Rådet. Det er simpelthen vigtigt for et velfungerende demokrati, at vi kan sikre, at det ikke skal være umuligt at blive formand, hvis du f.eks. bor i Frederikshavn eller Nexø. Nu kan vi tilbyde tag over hovedet og muliggøre en langt mere forsvarlig balance mellem det krævende formandsarbejde for alle landets radiografer og det liv, der skal fungere ved siden af hvervet. Vi kan ikke forvente at have den bedst mulige formand for organisationen, hvis familielivspraktikken ikke kan gå op”, siger næstformanden for Radiograf Rådet.

 

Christian Gøttsch Hansen glæder sig også over købet af en helt anden årsag.

 

”Med købet effektuerer vi endelig en ældgammel beslutning i hovedbestyrelsen. Det er faktisk mere end 25 år siden, vi principielt besluttede at anskaffe en formandslejlighed, men af økonomiske grunde har vi været lang tid undervejs. Det er godt, at det er kommet på plads nu”, siger næstformanden.

 

Lejligheden, som Radiograf Rådets formand Charlotte Graungaard Falkvard har kunnet anvende siden 1. april 2021, kostede Radiograf Rådet lidt over 3,5 mio. kr. En stor pose penge for en lille forening, trods det at lejligheden blev købt fuldt møbleret med nye møbler, hvorfor Radiografen spurgte Radiograf Rådets sekretariatschef Christian Strøm om, hvordan økonomien hænger sammen.

 

”Ja, det er absolut mange penge for Radiograf Rådet, men det er penge, vi har som en del af organisationens egenkapital, som er det grundlag, Radiograf Rådet hviler på økonomisk. I dagens Danmark får man som bekendt negative renter af at have et for stort indestående på kontoen. Og det gælder også Radiograf Rådet. Ved at købe lejligheden undgår vi en ret stor negativ rentebyrde. Hertil kommer, at ejendomsinvesteringer de seneste år har vist sig investeringsmæssigt at være noget af det mest lukrative – priserne på fast ejendom har været stigende, og umiddelbart er det ikke en trend, der ser ud til at stoppe”.

 

Radiograf Rådets nuværende formand bor langt fra Radiograf Rådets hovedkontor og har dermed stor glæde af lejligheden. Men hvad nu hvis den næste formand er fra f.eks. København – kan det så vise sige at være en dårlig investering af Radiograf Rådets midler? spørger Radiografen sekretariatschefen.

 

”Behovet for lejligheden kan selvfølgelig ændre sig, men det gør det ikke til en dårlig investering. Jeg er sikker på, at Radiograf Rådets hovedbestyrelse vil træffe en fornuftig beslutning om – også i forhold til det økonomiske aspekt, hvad der skal ske med lejligheden på det tidspunkt, hvor en formand eller næstformand ikke har behov for en overnatningslejlighed.”

 

I tillæg til de sparede negative renter gør Christian Strøm opmærksom på, at Radiograf Rådet sparer penge på hotel- og transportudgifter ved at tilbyde overnatning til den til enhver tid siddende formand.

Udgivelse: Radiografen 04, juni 2021, årgang 49