Radiograf Rådets nye sekretariatschef

Efter en længere periode med et alt for stort arbejdspres på Radiograf Rådets formandskab besluttede Hovedbestyrelsen i slutningen af 2020 at oprette en stilling som leder af Radiograf Rådets sekretariat.

Af Troels Jeppesen

 

Lige efter påske tiltrådte Christian Strøm som ny sekretariatschef. Ud over at bistå formandskabet i Radiograf Rådet med ledelsen af hele organisationen glæder den nye sekretariatschef sig til at være med til at levere endnu mere værdi til medlemmerne.

 

”Det giver sig selv, at Radiograf Rådets sekretariat er til for medlemmerne, og jo mere værdi vi kan skabe for vores medlemmer, jo bedre gør vi vores arbejde. Jeg synes faktisk, vi leverer rigtig godt i forhold til de muligheder, vi har som en relativt lille organisation, men medlemmernes hverdag er presset af øgede produktivitets- og kvalitetskrav, så når de skal levere mere og bedre, skal vi følge med og gøre det samme til dem”, siger Christian Strøm.

 

Han mener, at det er meget vigtigt, at medlemmerne kan mærke, at Radiograf Rådets sekretariat ved, hvordan det er at være radiograf anno 2021. Selv er Christian Strøm ikke uddannet radiograf, men cand.scient. adm., så den nye sekretariatschef vil prioritere højt at få mest mulig viden og indblik i radiograffaget.

 

”Min læringskurve har været stejl fra dag ét, og det går heldigvis absolut fremad”, siger Christian Strøm med et smil på læben. ”Når det er sagt, så glæder jeg mig voldsomt til at blive endnu klogere på både medlemmer og organisation”, siger sekretariatschefen, som til gengæld har megen erfaring med at lede sekretariater. Således har Christian Strøm siden 2007 stået i spidsen for sekretariater med 120-140 ansatte først i DM (Dansk Magisterforening) og siden i Finansforbundet, begge steder som adm. direktør.

 

”Det er på mange måder en ny udfordring for mig at lede Radiograf Rådet, og jeg venter mig især meget af skiftet i forhold til at kunne komme meget tættere på både medlemmer og medarbejdere”, siger Christian Strøm, hvis arbejdsmæssige fortid dog ikke er helt uden samarbejde med radiografer.

 

”Jeg var en af de hovedansvarlige for indførelsen af de såkaldte ’nye lønsystemer’ tilbage i 1997 i det nu hedengangne Roskilde Amt, og her skulle vi naturligvis også have en lokal lønaftale på plads med radiograferne”, husker Christian Strøm, som dengang altså sad på den anden side af forhandlingsbordet.

 

”Den aftale fik vi på plads, og i det hele taget bringer jeg en mængde positive erfaringer med mig fra begge sider af arbejdsgiver/-tager bordet. Jeg har været meget privilegeret i mit arbejdsliv og har håndteret problemer med flere perspektiver. Det tror jeg skærper evnen til at finde holdbare løsninger”, siger den nyslåede sekretariatschef fra Radiograf Rådets lokaler på H.C. Ørstedsvej på Frederiksberg.

 

Blå Bog

Blå Bog for Radiograf Rådets nye sekretariatschef Christian Strøm, som er uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet. Christian Strøm har tidligere haft følgende ansættelser:

 

2016-2021: Adm. direktør i Finansforbundet

 

2007-2016: Adm. direktør i DM (Dansk Magisterforening)

 

2006-2007: Forhandlingschef i DM (Dansk Magisterforening)

 

2000-2006: HR-chef på Roskilde Universitet

 

1998-2000: Vice-HR-chef i Roskilde Amt (Centralforvaltningen)

 

1997-1998: HR-konsulent i Roskilde Amt (Centralforvaltningen)

 

1995-1997: Leder af forskeruddannelseskontoret på Farmaceutisk Højskole (nu Københavns Universitet)

 

1994-1995: Koordinator i Roskilde Kommune (Socialforvaltningen)

Udgivelse: Radiografen 03, maj 2021, årgang 49