Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg

FysikgrundbogUdskriv

Anmeldelse

GRUNDBOG I RADIOGRAFISK RØNTGENFYSIK

Af lektor og radiograf Flemming Roland Therkildsen, PH Metropol

Claus Outzen har med sin bog, Grundbogi Radiografisk Røntgenfysik, trodset det engelske videnskabssprog. Langt de fleste behersker engelsk i et vist omfang, men udfordringen ligger så sandelig også i at forstå teknisk engelsk og hvor er det befriende at lade teksten med det faglige indhold, finde sin rette plads i hjernes korridorer.

Jeg kan varmt anbefale denne litteraturtil alle nye studerende, som i deres uddannelse/profession skal beskæftige sig med det radiologiske område, hvori røntgenfysikken indgår. Derudover er jeg ikke i tvivl om at færdiguddannede fagpersoner,kan få stor glæde af Claus Outzens anderledes og pædagogiske vinkel på velkendte temaer. Både genkendelsens glæder, men sandelig også det berigende i at se de væsentlige dele af røntgenfysikkens emner forklaret og anvendt,samt relateret på tværs af emnerne.

Jeg ser derfor to meget vigtige årsager,der ligger til grund for denne bogstilblivelse:

1: En underviser, som brænder for at fremhæve de absolut vigtigste elementer,der bør indgå i læren om røntgenfysikken, og som vil præsentere disse elementer på en anderledes pædagogisk måde (i forhold tilden engelske litteratur, som anvendes på landets professionshøjskoler).

2: En underviser, der gennem mange år har erfaret at bl.a. studerende, trods engelskkundskaber, kan have stor gavn af en ”second opinion”, når det tekniske, engelske sprog bliver alt for overvældende,,, og meget gerne på dansk.

Det er i den grad lykkedes Claus Outzenat kreere ca. 182 siders berigende læsning,hvor hvert eneste element i den inddragne røntgenfysik, bliver forklaret og, hvor det er relevant, sat i relation tilandre områder i bogens tekst.

Bogen indeholder 236 sider, med 182 sider fordelt på 9 kapitler, og bagerst 48 sider med opgaver/svar.

Der er igennem hele bogen anvendt talrige illustrationer, som i den grad giver læseren et løft op på forståelsesskalaen.Alle emner er efterfulgt af uddybende figurtekst, og endnu en lille forklaring,som relaterer tekst og figur til andre emner og mulighed for en dybere forståelse.Dette giver nogle øjeblikke af”ahaa” oplevelser og dermed er (noget af) ringen sluttet.

Endelig behandles flere fysiske/matematiske formler i relation til hvert af emnerne.Ingen af disse formler står ”ubehandlet” hen, da der følger en grundig forklaring til (og udregning af) hvert led i formlen, efterfulgt af dybdegående eksempler,som sluttelig sættes i relation til formlens/ligningens berettigelse og anvendelse i praksis.

Bagerst i bogen finder læseren talrige opgaver til hvert kapitel (med undtagelse af kapitel 8). Igen bliver der taget godt hånd om læseren, for hvis svaret volder vanskeligheder er der i tillæg, en udførlig svarnøgle til hvert spørgsmål. Genialt!

Jeg mener derfor at succeskriteriet ”forståelseaf det læste” er kommet megettæt på, i Claus Outzens formidling afemnerne.

Sidst opdateret d. 12.06.18

Til top

Bestilling af bogen

2. UDGAVE AF MULTISLICE CT ER PÅ GADEN NU!

Du kan bestille bøgerne ved at overføre det korrekte beløb til Radiograf Rådets konto på registrringsnummer 1551 kontonummer 310 106 5545. I tekstfeltet på overførelsen skriver du enten CT-bog eller Fysikbog, + evt. medlemsnummer.

Efterfølgende sender du en e-mail til kontakt@remove-this.radiograf.dk med oplysning om navn, adressen bogen skal sendes til, samt dato for bankoverførelse.

Pris for en af bøgerne er 350 kr.*

Prisen er inklusiv forsendelse i Danmark.

 * Radiografarbejdspladser, afdelinger og uddannelsessteder betragtes som ikke-medlemmer og faktureres 350 kr pr bog. Ved betaling via. EAN sendes en bestilling via e-mail til kontakt@remove-this.radiograf.dk, hvorefter vi sender en faktura.

 

Medlemsrabat: Radiograf Rådet giver en særlig rabat til medlemmer, som kan købe hver bog for:

  • Studerende 150 kr.**
  • Medlemmer 200 kr.**

** Der kan kun købes én af hver bog pr. medlemsnummer, til egen brug.