Sådan giver du din pension og forsikring et servicetjek

Når du nærmer dig pensionsalderen, kan det dog være en rigtig god idé at sætte din risiko ned. Sådan giver du din pension og forsikring et servicetjek.

Af Anker Andersen, Pensionskonsulent i Lån & Spar

 

Det er med forsikringer og pensionsordninger som med bilen. De skal med mellemrum have et servicetjek. Alligevel er der mange af os, der kører rundt med et helt skævt dæktryk på forsikringen eller mangler olie til pensionen. For nu at blive i bilbranchen.

 

Mange af os har nemlig helt tjek på det med pension og forsikring, når vi starter ud på arbejdsmarkedet. Vi får aftalerne på plads og glæder os over prognoserne. Og så hvirvler livet ellers af sted - og vi glemmer at tjekke vores ordninger undervejs. I hvert fald møder jeg ofte kunder, der har tegnet deres forsikringer og pensionsordninger, så de passer vældig fint til den økonomi, de havde, da de var 25 år. Og som nu har børn og hus og en helt anden livssituation.

 

Børn ændrer alt - også det med småt

Som alle forældre har oplevet, har børn en vis evne til at ændre på tingene. Som pensions- og forsikringsansvarlig kan jeg kun konstatere, at den evne i den grad også gælder forsikringer!

 

Har du børn, skal du tage stilling til, om de skal have en ulykkesforsikring. Du kan også vælge at tegne dem ind på familiens ulykkesforsikring. Gør du ingen af delene, er der desværre ingen erstatning, hvis uheldet er ude. Og børn kommer til skade. De slår tænderne, falder forkert på pisten eller vælter på cyklen.

 

Mangler du råd og inspiration til, hvordan du sikrer dine børn, kan jeg kun anbefale Lån & Spars nye børneunivers. Her kan du læse alt om forsikringer, børneopsparing, økonomisk sikring ved en eller flere forældres død og andre af de svære emner.

 

Husk også din egen fremtid

Du skal selvfølgelig ikke kun sikre dine børn og dine nærmeste. Husk også at give dine egne forsikringer og pension et servicetjek.

 

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at du tegner dine forsikringer og ordner dine pensionsforhold, mens dit helbred er intakt. Ellers kan du hurtigt løbe ind i uforudsete komplikationer i fremtiden.

 

Har du allerede forsikringerne og pensionen på plads, vil jeg råde dig til at gå ind på pensionsinfo.dk. Hjemmesiden er en øjenåbner for de fleste. Her kan du se, hvordan du er dækket, hvis du mister din arbejdsevne, og hvad dine efterladte får udbetalt, hvis du dør. Du kan også se, hvordan du er dækket ved kritisk sygdom, om du har en sundhedsforsikring, og hvad du kan forvente at få udbetalt den dag, du ønsker at gå på pension.

Udgivelse: Radiografen 06, august 2020, årgang 48